STA Mälardalskretsen
STA Trädgårdsamatörerna i Mälardalskretsen hade föreningsträff tisdagen den 25 oktober i Ansgarskyrkans lokaler i Västerås.

Många medlemmar hade sökt sig till träffen och det var en kunnig föreläsare - Henrik Zetterlund som även arbetar i Göteborgs botaniska trädgård. Han har sin egen fantastiska trädgård i Kinnekulle och det var därifrån han hade sitt bildspel med blommor och träd som växter i den speciella natur som finns i Kinnekulle. Henrik Zetterlund har även anknytning till Västerås eftersom hans släktingar startade Zetterlunds leksaker.
Det var intresserade medlemmar som följde föreläsningen med stort intresse i den historiskt kända trakten kring Kinnekulle. Det fanns även tillfälle att skaffa sig nya växter till medlemmarnas egna odlingar genom att köpa intressanta växter av Henrik.
Många medlemmar hade bidragit med växter och trädgårdslitteratur till kvällens lotteri .Henrik Zetterlund fick många frågor av medlemmarna under kvällen bl a av Gunilla Uhlin-Friberg och Monika YngvessonIntresserade medlemmar som lyssnar till Henrik Zetterlunds föredrag.Medlemmarna väljer bland utbudet som Henrik hade med sig till försäljning av lökar och växter.


Hälsningar från Kajsa Lundell som svarar för text och fotoAnsvarig för denna webbplats: STA Mälardalskretsen - © STA Mälardalskretsen - Webmaster