STA Mälardalskretsen
STA medlemmarnas träff hos Bürgers växtgård i Köping den 12 maj 2010Vi besökte först Ekebo där Norell själv och en av hans medarbetare visade oss runt.Vi fick se hans odlingsbäddar för krukor utomhus. (grus med fiberuk över och bevattningsanordning). De höll just på att bygga en ny plan. (detta tog jag ej med bild på).Han visade att de satsar speciellt på barrväxter.
Vi fick sedan gå in i växthusen. Först har jag en bild på deras krukningsmaskin.Norell och hans medarbetare delade oss i två grupper och de visade och de olika växthusen som hade olika temperatur och olika sortiment. T.ex. Pelargoner i långa rader eller Dalior oller prydnasgrär, etc.Gårdskatten gjorde oss sällskap undr rundturen.Därefter åkte vi till Norells trädgårdscenter på Saltängsvägen. Där fick vi handla till 10% rabatt, utom det som det redan var kampanj på (t.ex. Penséer).
När man är i Norells trädgårdscenter så drar alltid fiskdammarna till sig speciell uppmärksamhet.Efter detta var kvällen slut och var och en åkte hem till sig med dagens fynd. I vårt fall en körsbärsbuske, Penséer och en säck jord.
Text och Bild Anders HolmströmAnsvarig för denna webbplats: STA Mälardalskretsen - © STA Mälardalskretsen - Webmaster