STA Mälardalskretsen
Lördagen den 27 juni var vi 9 medlemmar som samlades på parkeringen vid Hälla för att samåka till pionriket.


Genom ett sommarfagert landskap i strålande solsken, gick färden till Heby. Där strålade vi samman med 5 glada medlemmar från Smedjebacken.

Färden fortsatte på allt mindre vägar tills vi slutligen körde in hos Kristina och Sture Järpemo i Överbo. Förutom en hel del ”vanliga” perenner, fanns här pioner, nästan så långt ögat nådde. Det var ett fåtal pioner som blommade men med hjälp av färgglada etiketter och livfulla beskrivningar kunde vi konstatera att här fanns pioner för alla smaker. Vi sa nästan alla att vi inte hade plats för några pioner hemma i våra trädgårdar. Trots detta köptes det en hel del. Flera av oss föll för den vackert röda Blaze, men även andra smakriktningar tillfredställdes.

När inköpen var avslutade bjöd Kristina och Sture på en god vegetarisk soppa med tilltugg och efterföljande kaffe. Vi tackar återigen för denna gästfrihet.

Från Överbo fortsatte vi till Denise Hellström i Östervåla som var vänlig nog att visa sin vackra trädgård för oss. Här fanns många vackert blommande perenner men också en fantastisk dubbel vit clematis och vackra växter i krukor och amplar. Även här fanns tillfälle till inköp.

Vi tog avsked från våra vänner från Smedjebacken och åkte tillbaka till Västerås. I stort sett alla med ett antal växter i bagaget och nöjda och glada efter en trevlig resa.

Bild o text: Gunilla Nilsson

Klicka på bilderna för förstoring!

Sven-Olov Andersson
begrundar utbudet
Så var det dags att
betala till Sture


En vacker pion i Denises trädgård

Denise Hellström med
intresserade åhörare
Här kunde vi också
göra inköp

 



Ansvarig för denna webbplats: STA Mälardalskretsen - © STA Mälardalskretsen - Webmaster