STA Mälardalskretsen
Den 7 juni 2009 ordnades STA Mälardalskretsen en trädgårdsresa till Dalarna.

Det var ett 40-tal medlemmar som samlades på Hälla parkeringen för en hel dags utflykt till Dalarna och fyra olika trädgårdar i Dalarna.

Den två första trädgårdarna ligger i Smedjebacken. Hos Sven och Aulikki Gåsfors vandrade besökarna i en parkträdgård med blommande perenner, azaleor, rododendron, clematis och en vacker buskpion som hade underbara blommor. Många växter behöver stöd för att visa upp sig i sin prakt och Sven tillverkade stöd till pioner och till clematis.

Hos Michael och Elisabeth Terler finns en trädgård med mycket sten och planteringar som slingrade sig mellan stenblock i en sluttning som innehåller träd, azaleor, rododenron och små alpväxter mellan alla stenar. Det stämmer med rubriken om trädgården "I stentokars trädgård". Ett fantastikt arbete och ett trädgårdsintresse till 100 procent.

Efter dessa trädgårdsvandringar gick resan vidare till Haganäs herrgård utanför Borlänge. Där serverades en utmärkt lunch.

Nästa trädgård som besöktes var Eva Herrgårds i Borlänge. I hennes villaträdgård fanns underbara pioner, azaleor bl.a. en kryddoftande
vid namn Azalea arborescens.
Eftermiddagskaffet och morotskakan serverades på Karlfeldtsgården i Karlbo, Avesta.

Den fjärde trädgården som besöktes var Christel Hennixs som ligger i närheten av Karlfeldtsgården. Hon hade en unik samling av Cypripedium och många unika alpväxter som besökarna beundrade.

I trädgårdarna fanns växter till färsäljning och medlemmarna hade många välfyllda korgar med sig hem till den egna trädgården. En fantastiskt trevlig trädgårdsresa som ordnats av Rosa Calldin och Margareta Norin-Forslund och som medlemmarna kommer att minnas när vintermörkret sänker sig över nejden.

Text och bilder Kajsa Lundell

Klicka på bilderna för förstoring!






Ansvarig för denna webbplats: STA Mälardalskretsen - © STA Mälardalskretsen - Webmaster